Kievarin kööki

Sokeri-Jussin Kievarissa tehdään lähellä tuotetuista, kotimaisista raaka-aineista konstailematonta, maukasta suomalaista ruokaa. Erikoisuutena on Isoäidin keittiö, pohjoispohjalaista perinneruokaa parhaimmillaan.


Oululainen ruokakulttuuri pohjaa idästä ja lännestä tulleisiin vaikutteisiin sekä ripaukseen Lapin eksotiikkaa. Ruokaperinnettä leimaa satamakaupungeille tyypillinen kokeilunhalu - maailmalta merimiesten mukanaan tuomat ulkomaan ruokatarvikkeet juurtuivat nopeasti.


Kievarin köökissä kaupungin kansainvälisen historian luoma omintakeinen ruokakulttuuri maistuu. Venäläistä vaikutetta tuovat esimerkiksi sienet. Liedellä muhevaksi paistettu kala edustaa läntistä perinnettä.


Isoäidin keittiö -menussa paikallinen pohjoispohjalainen perinne on nostettu esiin herkulliseksi kokonaisuudeksi. Muun muassa Oulujärven muikut, hirvenlihapyörykät ja voipottumuusi edustavat maakunnan ruokahistoriaa parhaimmillaan.

Chef Markus Maulavirta tuo lisämaustetta Sokeri-Jussin Kievariin

Chef Markus Maulavirta

Lähiruuan suuri matkasaarnaaja Markus Maulavirta vieraili Sokeri-Jussin Kievarissa maaliskuussa -14. Vierailu oli lähtölaukaus Sokeri-Jussin ja tunnetun kokin yhteistyölle. Yhteistyö sisältää Kievarin henkilökunnan koulutusta, mentorointia ja erikoisviikkoja chef Maulavirran johdolla.

Keittiömestari Maulavirta toteuttaa ja edistää työssään tärkeäksi kokemiaan arvoja. Hänelle suomalainen keittiö, lähellä tuotetut raaka-aineet sekä suomalaisten tuottajien ja pienyrittäjien työn edistäminen ovat arvoja, joiden hän toivoo leviävän.

Samat arvot ovat kunniassa myös Sokeri-Jussissa. Pikisaaren ravintolan ruoka on konstailematonta, suomalaista ruokaa. Herkullisten makujen taustalla on kotimaiset ja lähellä tuotetut, tuoreet raaka-aineet.

”Sokeri-Jussin vierailua on suunniteltu pitkään. Nyt siihen tuli sopiva hetki. Minulle tämä on mieluisa tapa tutustua uusiin ihmisiin, makuihin ja ruokakulttuuriin. Uskon, että se jättää maukkaita jälkiä niin minulle kuin Sokeri-Jussinkin väelle”, Markus Maulavirta toteaa.

Sokeri-Jussin Kievarin ravintoloitsija Sinikka Eskola on innostunut uudesta kumppanuudesta. ”Yhteistyö Chef Maulavirran antaa meille mahdollisuuden kehittyä työssämme. Hän jos kuka, jakaa rakkautemme suomalaiseen ruokakulttuuriin, keittotaitoon ja kotimaisiin raaka-aineisiin.”

Koulutusjaksojen yhteydessä järjestetään erikoisviikkoja muutaman kerran vuodessa. Ensimmäinen erikoisviikko keittiömestari Maulavirran johdolla oli 29.3.-6.4.2014Kaleva: TV-kokki Andrew Zimmern kävi Sokeri-Jussissa syömässä rössypotut

 

Yhteistyössä:

Hätälä Oy RönkäMeri-Lapin Karitsa Kylmänen Food Oy
Huovisen Leipomo Laitilan Virvoitusjuomatehdas Ranua Revontuli
    Shaman Spirit


"Pyhäpäivä hyvä päivä, saapi kaalia kahesti, lihapalan päälliseksi." Oulu