Ruokalista

Lähiruoka on Kievarin keittiön kulmakivi.
Valmistamme kaikki ruuat omassa keittiössämme.
Käytämme vain suomalaista lihaa ja kalaa.
Perunat, juurekset ja vihannekset hankimme lähialueilta.

Erikoisruokavaliot voimme huomioida useimmissa
annoksissa, ole hyvä ja tiedustele tarjoilijalta.


Alkuruuat
Rössypottu 10,50   Lohitartar 11,60
~ lautasellinen veripaltusta, silavasta ja perunoista keitettyä oululaista perinneruokaa Rössypottua, paahdettua ruisleipää ja kirnuvoita   ~ graavisuolattua merilohta, sipulia, tilliä ja vuolukermaa kevyesti paahdetulla vaalealla leivällä
Savuporo-korvasienikeitto 13,80   Paahdettua kutunjuustoa 8,80
~ kylmäsavustetulla poronpaistilla ja korvasienillä höystettyä kermaista keittoa, paahdettua ruisleipää ja kirnuvoita   ~ paahdettua suomalaista kutunjuustoa vaalealla leivällä ja Kievarin tuoreyrtti-luomuhunajakastiketta
Pieni vihreä salaatti 7,50   Vanhanajan kalaterriini 10,80
~ alkusalaatti kauden tuoreista vihanneksista ja Kievarin salaatinkastiketta   ~ kylmää kalaterriiniä, yrtti-vuolukerma-kastiketta
Klassikot
Metsästäjän leipä 23,50   Kievarin kanasalaatti 22,60
~ pariloitu porsaan ulkofileepihvi ja kermaista metsäsienikastiketta vaalealla leivällä, salaattia tuoreista vihanneksista ja Kievarin salaatinkastiketta   ~ pariloitua kotimaista maalaiskananrintaa, leipäkuutioita, paahdettua pekonia, salaattia tuoreista vihanneksista ja Caesar-kastiketta
Isoäidin keittiö
Oulujärven muikkuja 24,80   Lappilainen poronkäristys 26,50
~ voissa paistettuja muikkuja, lähialueen juureksia ja voipottumuusia   ~ haudutettua, viipaloitua poronpaistia, puolukkaa, suolakurkkua ja voipottumuusia
Pääruuat
Sokeri-Jussin rautua 28,50   Kievarin härkää 33,80
~ voissa paistettua rautua, kermaista korvasienikastiketta, lähialueen juureksia ja tilliperunoita   ~ kokonaisena paahdettua ja viipaloitua härän sisäfileetä, kermaista korvasienimuhennosta, lähialueen juureksia ja valkosipuliperunoita
Oulujärven kuhaa 29,20   Valkosipulihärkää 33,50
~ kevyesti leivitettyjä ja voissa paistettuja kuhaseläkkeitä, tilli-voikastiketta, lähialueen juureksia ja tuoreyrttiperunoita   ~ kokonaisena paahdettua härän sisäfileetä, valkosipulivoita, marinoituja valkosipulin-kynsiä, valkosipulituorejuustolla täytetty tomaatti ja kermaisia valkosipuliperunoita
Kievarin pihvipannu 26,50   Poroa kahdella tapaa 38,60
~ härän ulkofileepihvi ja grillimaustevoita, leivitetty porsaanleike ja bearnaisekastiketta, grillattu tomaatti, pekoniin käärittyjä vihreitä papuja ja maalaisranskanperunoita   ~ kokonaisena paahdettua, viipaloitua poron ulkofileetä, ylikypsää poronniskaa, katajanmarjalla maustetussa kerma-kastikkeessa, karpalohyytelöä, kauden juureksia ja ruispaneroituja riistaperunoita
Lohisalaatti 22,80   Yrttitarhan kanaa 24,80
~ pariloitua merilohta ja salaattia kauden tuoreista vihanneksista, paahdettua kevätsipulia, keitettyä luomukananmunaa ja yrtti-majoneesikastiketta   ~ pariloitu kananrintafilee, kermaista yrtti-tuorejuustokastiketta, lähialueen juureksia ja valkosipuliperunoita
Lohiruusukkeet 24,50   Lehtipihvi 25,60
~ graavisuolattua, tillillä maustettua merilohta, kermaista korvasienimuhennosta ja kesäperunoita   ~ grillattu härän ulkofileepihvi, grillimaustevoita, salaattia kauden tuoreista vihanneksista, Kievarin salaatinkastiketta ja maalaisranskanperunoita
Nokkos - pinaattipaistikkaat 26,60   Pikisaaren pihvi 32,80
~ tuorepinaatista ja nokkosesta valmistetut paistikkaat, kutunjuusto-yrttikastiketta, lähialueen juureksia ja yrttiohrattoa   ~ pariloitu härän sisäfileepihvi, bearnaise-kastiketta, paistettua kevätsipulia ja pekonia, Kievarin perunalohkoja
Jälkiruuat
Pikisaaren erikoinen 10,60   Kiikelin kermavanukas 11,50
~ kermaista salmiakkijäädykettä, tervakastiketta ja kermavaahtoa   ~ sokeripaahdettu kermavanukas ja lakkahilloketta
Tyrniunelma 11,50   Vadelmataivas 9,80
~ Kievarin keittiön valkosuklaa-tyrnijäätelöä ja kermavaahtoa   ~ valkosuklaa-juustokakkua, vadelmahilloketta ja kermavaahtoa
Viileä viettelys 9,80  
~ vaniljalla maustettu luomupiimävanukas, mansikkakastiketta ja karamellisoitua kauraa  
decoration

Lisätietoja tarjoiltavista annoksista sekä niiden sisältämistä allergioita ja intoleransseja aiheuttavista aineista ja tuotteista saa pyydettäessä henkilökunnalta.
(Elintarviketietoasetus EU N:o 1169/2011)